Σε μεγάλη σύσκεψη που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κέντρου Καλλιθέας του ΚΚΕ, μίλησε το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
Την εκδήλωση, που έγινε στο καφενείο επί της Φιλαρέτου και Αριστείδου, άνοιξε ο Βασίλης Δημόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας. Κατήγγειλε,την πολιτική των άλλων κομμάτων που μέσα από τρομοκρατικά ψευτοδιλήμματα θέλουν και πάλι να εγκλωβίσουν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε επιλογές αντίθετες με τις ανάγκες τους και υπενθύμισε τη συνεπή και σωστή, και εκ του αποτελέσματος, στάση του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, πάντα δίπλα στην εργατική τάξη και το λαό γενικότερα.
Ο Κώστας Ζιώγας, κάλεσε τον κόσμο να βγάλει συμπεράσματα από τη διακυβέρνηση των αστικών κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των συνασπισμών τους, τα οποία με πρόσχημα την αποδέσμευση από το μνημόνιο, κάθε φορά έφερναν καινούργιο μνημόνιο χειρότερο από το προηγούμενο.
Η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα στο λαό ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ότι μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα, είναι τα μονοπώλια και οι καπιταλιστές να διαφυλάξουν, ακόμα και να αυγατίσουν τα κέρδη τους και ο λαός να ζει συνεχώς σε ολοένα και χειρότερες συνθήκες.
Υπενθύμισε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2 του Λαφαζάνη «έπαιζε» και κορόιδευε το λαό με το ψευτοδίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», συμμετείχε σε όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επικύρωσε τη συνέχιση του δεύτερου μνημονίου, στις 20 του Φλεβάρη, συμφώνησε το στέλεχός τους, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ήσυχος, ακόμα και στη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Κάρπαθο!
Αναφερόμενος στη φασιστική - ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, επισήμανε ότι μόνο το ΚΚΕ έχει σταθερά θέση απέναντί της, όταν όλες οι άλλες δυνάμεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συμβάλουν στο να παρουσιάζεται αποστασιοποιημένη από τα εγκλήματά της στους μετανάστες, από τις δολοφονικές επιθέσεις στα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, από τη δολοφονία του παιδιού του ναυτεργάτη Φύσσα, του Παύλου. Όπως είπε, ο λαός δεν πρέπει να ξεγελιέται από τις ψευτοαντισυστημικές κορόνες της γιατί είναι η οργάνωση μαντρόσκυλο του συστήματος, που έχει δημιουργήσει δουλεμπορικά γραφεία στην Εύβοια και τώρα προσπαθεί και στο Πέραμα, με σκοπό να τροφοδοτεί με ακόμα πιο φτηνό εργατικό δυναμικό τους καπιταλιστές.
Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που αταλάντευτα στάθηκε δίπλα στο λαό, που δεν υπέκυψε στις πιέσεις για συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις της «αριστεράς», που έγκαιρα προειδοποίησε ότι στα πλαίσια της ΕΕ και ειδικά της καπιταλιστικής οικονομίας καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει φιλολαϊκά μέτρα, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οργανώσει το λαό για να παλέψει για την ανατροπή, για να ανοίξει ο δρόμος της δικής του εξουσίας που με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό θα καλύπτει τις δικές του ανάγκες.