Σε σύσκεψη γυναικών που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας τη Δευτέρα 7/9 μίλησε η Έφη Χαλιού, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.
Στην ομιλία της, η Έφη Χαλιού ζήτησε από τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να αξιοποιήσουν την πείρα που έβγαλαν το προηγούμενο διάστημα από τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν, οι οποίες έθεσαν το λαό σε αναμονή φιλολαϊκών αποτελεσμάτων, φέρνοντάς όμως το ένα μνημόνιο μετά το άλλο. Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε την προσδοκία στον κόσμο, αλλά έφερε την απογοήτευση και τον συμβιβασμό με την εξαθλίωση.
Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε σήμερα είναι για ποιόν δουλεύουμε και ποιος έχει την εξουσία να αποφασίζει τι θα γίνονται οι κόποι μας, ο πλούτος που παράγουμε. Το ΚΚΕ, από το 2010 ξεκαθάρισε δεν θα διαχειριστεί την εξουσία κάποιου άλλου εκτός του λαού, τη στιγμή που ο λαός είναι στην αντιπολίτευση. Έχει δηλώσει ενεργά παρών στους αγώνες με τη Λαϊκή Συμμαχία, κάθε μέρα με κάθε καιρό στέκεται στο πλάι του λαού. Το ΚΚΕ δεν υπέγραψε κανένα μνημόνιο, κανένα αντιλαϊκό μέτρο, αντίθετα, πάντα προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, όποιος και αν τα ψηφίζει. Πχ. στις 14 Αυγούστου, όταν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις έκαναν τα μπάνια τους και νανούριζαν το λαό, οι κομμουνιστές μαζί με άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές ήταν στους δρόμους του αγώνα.
Τώρα ο λαός ξέρει ποιος ευθύνεται που το συνταξιοδοτικό των γυναικών έχει οδηγήσει σε εξευτελιστικές συντάξεις τη μεγάλη πλειοψηφία τους, που τις υποχρεώνει να δουλεύουν μέχρι τα εβδομήντα τους για να βγάζει κέρδος το κεφάλαιο. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχει καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες. Το κέρδος από αυτή την ανάπτυξη δεν έρχεται για να ανοίξει σχολεία, νοσοκομεία, θέσεις εργασίας αλλά για να πάει στις τσέπες μιας χούφτας μονοπωλίων.
Μόνο το ΚΚΕ έχει πρόταση για εναλλακτική λύση υπέρ του λαού. Και η πρόταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις περί εθνικού νομίσματος ως λύση για τα λαϊκά προβλήματα όπως λέει το κόμμα του Λαφαζάνη που εξακολουθεί να δημαγωγεί όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ τάζοντας φιλολαϊκές λύσεις μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας. Άλλωστε, στα καπιταλιστικά κράτη εντός και εκτός ΕΕ που έχουν εθνικό νόμισμα, οι λαοί τους το ίδιο υποφέρουν. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, κάλεσε τις γυναίκες να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και την πρότασή του για μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να οργανώσει την πάλη του λαού για να πάρει την εξουσία στα χέρια του, να διαχειριστεί τον πλούτο που παράγει για να καλύψει τις δικές του ανάγκες.