Μαζικές και μαχητικές καταλήψεις Δημαρχείων από τα Σωματεία Εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις των Δημαρχείων της Αττικής ήταν μεγάλη.
Σε Ηλιούπολη, Αγίους Αναργύρους, Περιστέρι, Καισαριανή, Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι και σε όλους τους δήμους της Αττικής, οι εργαζόμενοι με πανό και μικροφωνικές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη πολιτική και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.
Στο πλευρό των εργαζομένων στους δήμους βρέθηκαν αντιπροσωπείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της ΠΑΣΕΒΕ, Συλλόγων Γυναικών, Συνταξιούχων και Λαϊκών Επιτροπών.
«Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμής μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας: «Μας λένε πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα βάρβαρα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει άμεσα, να απορριφθεί. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του».
Στην Κρήτη, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησαν συνέλευση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων. Σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μιχάλης Κασαπάκης, κατήγγειλε ότι η λογική που υιοθετεί η Δημοτική Αρχή οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ.
Στη Λάρισα, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο στο οποίο ανάρτησαν γιγαντοπανό με το σύνθημα: «Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ, δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε».
Στην Πάτρα τα Σωματεία Δήμου Πατρέων πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο, στο οποίο είχαν αναρτήσει γιγαντοπανό. Στο πλευρό των εργαζομένων ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σε ανάλογη κινητοποίηση προχώρησε επίσης το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων.
Οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ
Από την πλευρά τους οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ αξιοποίησαν τη σημερινή ημέρα στην οργάνωση και την προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη με το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ το οποίο μαζικά μοιράστηκε στις συγκεντρώσεις που έγιναν και σε εργαζόμενους, αλλά και σε δημότες. Στις ομιλίες τους τα μέλη των ταξικών δυνάμεων ενημέρωσαν για τα κλαδικά ζητήματα που είναι ανοιχτά, όπως η κατάργηση των ΒΑΕ, τα εργατικά ατυχήματα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις μειώσεις μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων της Τοπικής Διοίκησης, καθώς και για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα 5μηνα.
Παράλληλα αναφέρθηκαν στις γενικότερες επιπτώσεις από την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, όπως Ασφαλιστικό, φορολογία κλπ. και στην ανάγκη οργάνωσης του ταξικού αγώνα ενάντια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Τέλος, κάλεσαν να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα και ευκαιρία για τη μαζική προπαγάνδιση της απεργίας στις 12 του Νοέμβρη και της συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ εκείνη την ημέρα.