Σε μια... σύσταση προς τον εργοδότη να επανεξετάσει τις απολύσεις περιορίστηκε το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που έγινε την Τετάρτη 22 Ιούνη, για το θέμα των δυο αγωνιστών εργαζομένων από την εταιρεία «ΛΕΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΕ» και μάλιστα ο ένας είναι μέλος του ΔΣ του σωματείου λογιστών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Ήταν προφανής η στάση του υπουργείου να ευθυγραμμιστεί πλήρως και να δώσει άλλοθι στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλει κυβέρνηση, ΕΕ, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργοδοτών. Ενώ είναι προφανές ότι ο λόγος απόλυσης και των δυο εργαζομένων είναι η συμμετοχή τους στην απεργία ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο (6,7 και 8 Μάη) και η πρωτοπόρα στάση τους στο χώρο δουλειάς, η πλευρά του υπουργείου σκοπίμως δεν ήταν σε θέση να το διακρίνει! Γι αυτό και το μόνο που μπορούσε να ψελλίσει μπας και κρατήσει τα προσχήματα ήταν μια σύσταση στον εργοδότη ώστε να επανεξετάσει τις απολύσεις καθώς όπως διατύπωσε "η απόλυση είναι το έσχατο μέσο".
Είναι ακόμα μια απόδειξη ότι εργοδότες, κυβέρνηση, ΕΕ, θέλουν σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο δουλείας, χωρίς εργαζόμενους που να διεκδικούν και να αγωνίζονται, ώστε να περνούν ανενόχλητοι τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που θέλουν. Χτισμένη πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Όμως έχουμε και εμείς την απάντησή μας. Μαζικός, οργανωμένος, ταξικός αγώνας. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντεργατική κατρακύλα και την τρομοκρατία, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας, να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη σε όποιον εργαζόμενο, άνεργο σηκώνει κεφάλι. Να μην αφήσουμε κυβέρνηση, ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία να περάσει τα νέα αντεργατικά μέτρα που θα κάνουν ζούγκλα τους χώρους δουλειάς».