Την καταδίκη τους στην επίσκεψη Ομπάμα, στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που αποφάσισε την απαγόρευση των διαδηλώσεων εξέφρασε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στο μαζικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν το απόγευμα της Τρίτης 15 Νοέμβρη σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος στην Ομόνοια.
Με κεντρικό σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ - Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων και καταδίκασαν την πολιτική που αιματοκυλά τους λαούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Δείτε εδώ βίντεο). 
Στη συγκέντρωση μίλησε η Ελπίδα Παντελάκη, γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Β. Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας.
Με το πανό των κλαδικών συνδικάτων Βιομηχανίας στην κεφαλή, ξεκίνησε η πορεία που ανέβηκε από την Πανεπιστημίου και έφτασε στο ύψος της οδού Ομήρου, μπροστά από τον αστυνομικό φραγμό που με ευθύνη της κυβέρνησης είχε στηθεί για να αποτρέψει τους διαδηλωτές. Φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για ώρα στην οδό Πανεπιστημίου, όπου κατήγγειλαν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις απαγορεύσεις. 
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη.