Με την εφημερίδα στο χέρι, αλλά και τα κουπόνια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης (Νοέμβρης - Δεκέμβρης), ξεχύθηκαν στους δρόμους της Καλλιθέας οι Οργανώσεις του Κόμματος. Αλλοι σε σπίτια, άλλοι στις πλατείες, όπου έστησαν τραπεζάκια με αφίσες, άλλοι στην αγορά και μπαίνοντας στα μαγαζιά, ρίχτηκαν αποφασιστικά στη μάχη προκειμένου η εφημερίδα και οι Θέσεις του Συνεδρίου να φτάσουν πλατιά στους εργαζόμενους της περιοχής.


«Καλημέρα! Φέραμε τον "Ριζοσπάστη", με τις Θέσεις για το Συνέδριο του ΚΚΕ...»: Κάπως έτσι ανοίγει η συζήτηση σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς και εργατικά - λαϊκά σπίτια σε όλη την Ελλάδα κατά τη μεγάλη πανεξόρμηση, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται αύριο.
Από το Σάββατο το απόγευμα χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, με μαχητικότητα και ενθουσιασμό, υλοποιούν το σχεδιασμό της διακίνησης που αποφάσισαν αμέσως μόλις η ΚΕ ανακοίνωσε τη δημοσίευση των Θέσεων με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».
Σύμφωνα με τα μέχρι χτες στοιχεία, μάλιστα, η προσπάθεια αυτή των Οργανώσεων στέφεται με μεγάλη επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία η ΚΟ Αττικής διακίνησε πάνω από 30.000 φύλλα, ενώ η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας πάνω από 8.000 φύλλα. Σημειώνουμε ότι σε αυτά τα νούμερα δεν υπολογίζεται η διακίνηση που έγινε μέσω περιπτέρων.
Αλλωστε, αυτό το γενικά καλό κλίμα εισπράττουν τα συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπου κι αν απευθύνονται με τις Θέσεις. Η καλή αρχή που σηματοδοτεί αυτή η πανεξόρμηση για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια, για την ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα γύρω από τα σπουδαία ζητήματα που θίγουν οι Θέσεις της ΚΕ.
Ταυτόχρονα, η μάχη της διακίνησης δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν για σταθερά αυξημένη κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη». Οι δυνατότητες αυτές αναδείχθηκαν με τον καλύτερο σχεδιασμό, που «πάτησε» σε όλο τον περίγυρο των ΚΟΒ και αξιοποίησε αρκετούς από τους φίλους και τους οπαδούς. Δεν είναι τυχαίο ότι Οργανώσεις που έχουν διαμορφώσει ένα σταθερό δίκτυο διακίνησης της εφημερίδας, κατάφεραν να φτάσουν στον κόσμο αυτό αρκετά γρήγορα, ώστε να μπορέσουν να κάνουν πιο πλατύ άνοιγμα τις επόμενες μέρες. Τώρα, όλες οι Οργανώσεις αξιολογώντας αυτή την προσπάθεια αντλούν πολύτιμη πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη».