Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους κατοίκους της Καλλιθέας αυτές τις δύσκολες ώρες, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας Γιάννης Βακαλόπουλος είχε από νωρίς τηλεφωνική επικοινωνία με τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Παιδείας, επισημαίνοντας την ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τη Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας προκειμένου να θωρακιστεί η πόλη μας από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ περιόδευε στην περιοχή κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής την Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ και Γραμματέα της ΤΟ Νότιων Συνοικιών και της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Βακαλόπουλο και Νανά Ιορδανίδου.

Στον απόηχο της κακοκαιρίας, η οποία ακόμη δεν έχει εκτονωθεί, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ισόγεια και υπόγεια σπίτια, καταστήματα και γκαράζ έχουν πλημμυρίσει και οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν μόνοι τους να βρουν λύση να σώσουν τις περιουσίες τους. Ιδιαίτερα στην περιοχή των Τζιτζιφιών γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η κατάσταση είναι τραγική. Οι κάτοικοι της περιοχής δικαίως αγανακτούν, αφού οι ίδιες πολυκατοικίες που πλημμύρισαν τώρα, είχαν πλημμυρίσει και πριν 4 χρόνια και ακόμη δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις τους από την Περιφέρεια. Να σημειωθεί ότι τα νήπια που φοιτούν στο 3ο Νηπιαγωγείο (παρακείμενο του ΚΠΙΣΝ) ,που στεγάζεται στο ισόγειο του 8ου Δημοτικού, φυγαδεύτηκαν στην αγκαλιά νηπιαγωγών και γονέων για να γλιτώσουν από το νερό! Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα τα παιδιά μας να «πνίγονται» μέσα στα σχολεία!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας καλεί τον λαό της Καλλιθέας να διεκδικήσουμε αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας τώρα! Η διαχρονική έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού θέτει κάθε φορά σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. Δεν πάει άλλο! Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας!

Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, γιατί όπως έδειξε και η πρόσφατη πείρα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!