ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/1/2023 έθεσε ψήφισμα καταδίκης του σφραγίσματος των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και συμπαράστασης στους αθλητές και τα σωματεία για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την δραστηριότητα τους στο χώρο. (Επισυνάπτεται το προτεινόμενο ψήφισμα). 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βακαλόπουλος Γιάννης τόνισε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Καλλιθέας όπως και όλοι οι Δήμοι του παράκτιου Νότιου μετώπου πρέπει να πάρουν θέση γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των χιλιάδων αθλητών αλλά και των απλών ανθρώπων και της νεολαίας που επισκέπτονταν τον Άγιο Κοσμά για άθληση και αναψυχή είναι κάτοικοι αυτών των δήμων, που τώρα αποστερούνται αυτήν την δυνατότητα.

Επιπλέον ο Δήμος μας που έχει "ανοικτό μέτωπο" μαζί με αυτόν του Μοσχάτου- Ταύρου με την εξέλιξη του έργου του φαληρικού όρμου και την ανάγκη να αξιοποιηθεί η παραλία προς όφελος των κατοίκων, δεν μπορεί να μην πάρει θέση για αρνητικές εξελίξεις που εντάσσονται σε γενικότερους σχεδιασμύς και παραδίδουν όλο το παράκτιο μέτωπο στα ιδιωτικά συμφέροντα ενάντια στις ανάγκες του λαού της περιοχής για χώρους πράσινου αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού.

Έχει ευθύνη η δημοτική αρχή που καταψήφισε το προτεινόμενο ψήφισμα με το αιτιολογικό ότι δεν αντιτίθεται στην συγκεκριμένη επένδυση στο Ελληνικό με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Άγιο Κοσμά και εξέφρασε απλώς μια συμπαράσταση στους αθλητές και τα σωματεία για να βρεθουν λύσεις εν ήδη ευχολόγιου.