Εγκρίθηκε ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τη μήνυση του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής εναντίων των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/9/2019, κατέθεσαν το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις πλην της Χρυσής Αυγής.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή την διαδικασία κλήσης σε απολογία 3 δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας (2νυν και μιας πρώην) , ύστερα από μήνυση του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής  Τρύφωνα Μπουγά δηλώνουμε τα εξής:

· Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης ειδικά όταν αυτή προέρχεται από εκπροσώπους της  Χρυσής Αυγής , του ναζιστικού αυτού μορφώματος  που εκτός των άλλων τα ηγετικά της στελέχη είναι υπόδικα για εγκληματικές πράξεις μεταξύ των οποίων και οι δολοφονίες των Φύσσα και Λουκμάν.

·Δηλώνουμε την ολόπλευρη συμπαράσταση μας στους Δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως  αυτή θα  εκφραστεί καθ όλη  την διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.

·Επαναβεβαιώνουμε την απόφαση μας για την ανάγκη απομόνωσης κάθε φασιστικής  και ρατσιστικής φωνής. Η παρουσία εκπροσώπων της Χ.Α. στο δημοτικό συμβούλιο δεν αναιρεί τα παραπάνω. Καμία διευκόλυνση και παραχώρηση δημοτικών χώρων δεν θα δοθεί  στους υμνητές του Χίτλερ. Ούτε εκπροσώπηση σε Δ.Σ. ΝΠΔΔ  και Δημοτικών επιχειρήσεων.

·Η Καλλιθέα πιστή στις ιστορικές της καταβολές και δημοκρατικές  παραδόσεις παραμένει Πόλη Αντιφασιστική.


Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας, 26-9-2019