Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία της Οργάνωσης της ΚΝΕ Φιλοσοφικής. Στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου οργάνωσε ιστορικό περίπατο στα μνημεία της Εαμικής Αντίστασης σε Καλλιθέα και Καισαριανή.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα Κυριακή το διήμερο εκδηλώσεων της Τομεακής Οργάνωσης Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ της ΚΝΕ με τίτλο: «Δεν ξεχνάμε! Μαθαίνουμε την ιστορία μας. Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο, με ξενάγηση από τις Οργανώσεις Βάσης Ιστορικού - Αρχαιολογικού στο χώρο του μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην ηρωική πόλη της Καισαριανής. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εκθέματα του μουσείου, μέσα από τα οποία γινόταν παρουσίαση των ηρωικών στιγμών που έγραψε ο λαός μας με αιμοδότη το ΚΚΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στις μάχες που δόθηκαν στη Καισαριανή. Ακόμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης συζητήθηκαν επίκαιρα διδάγματα, όπως η πάλη ενάντια στον φασισμό, ποιος στήριξε και ποιος στηρίζει τους φασίστες. Τεκμηριώθηκε μέσα και από ιστορικά παραδείγματα η ανάγκη επαγρύπνησης από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που είναι το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσει, να σαρώσει τον φασισμό και το σύστημα που το γεννά. Σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ έδωσε και συνεχίζει να δίνει όλες τις δυνάμεις του, για μια κοινωνία που θα εξαλείψει μια για πάντα το «αυγό του φιδιού», για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση πρότζεκτ με θέμα «Οι γυναίκες στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, η συμβολή του ΚΚΕ». Μέσα από φωτογραφικό αφιέρωμα παρουσιάστηκαν ηρωικές μορφές της ιστορίας του λαού μας, μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, όπως η Ηρώ Κωνσταντοπούλου και άλλες ανώνυμες και επώνυμες κομμουνίστριες, αλλά και η συμβολή του Κόμματος στην αντιμετώπιση της γυναικείας ανισοτιμίας κάτω από όλες τις συνθήκες.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην ιστορία του αντάρτικου τραγουδιού από το μουσικό σύνολο της Φιλοσοφικής.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε την Κυριακή με ιστορικό περίπατο στην «ανταρτομάνα Καλλιθέα». Οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν από κοντά τον ιστορικό πλούτο της περιοχής, επισκεπτόμενοι το μνημείο για το Σοβιετικό Στρατιώτη, τον χώρο που βρισκόταν το παράνομο τυπογραφείο της ΚΕ του ΕΑΜ και του ΚΚΕ κλπ. Στο τέλος του ιστορικού περιπάτου δόθηκε ως αναμνηστικό ιστορικός οδηγός για την περιοχή στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.