Σε εκδήλωση γυναικών που διοργανώθηκε από τις Κομματικές Οργανώσεις της Καλλιθέας του ΚΚΕ, μίλησε η Μαρία Θεοφίλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.
Απευθυνόμενη στις παρευρισκόμενες η Μ. Θεοφίλη τις κάλεσε να κάνουν δική τους υπόθεση την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, γιατί όπως είπε «έτσι μπορούμε να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στην πάλη, με αισιοδοξία, με μαχητικότητα, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του.
Γιατί δεν συνιστά λύση για το λαό να μένει θεατής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, εναλλαγής κυβερνήσεων "εντός των τειχών", που το μόνο "νέο" που φέρνουν είναι νέες αυταπάτες, νέες απογοητεύσεις, νέα χαμένα χρόνια.
Γιατί το ΚΚΕ αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή πως η ΕΕ είναι ένωση καπιταλιστική, που δεν αλλάζει, δε μετασχηματίζεται. Πρωτοστάτησε στην καταδίκη της ΕΕ, της αντιλαϊκής πολιτικής που μαζί με τις κυβερνήσεις προωθεί σε όλα τα επίπεδα».
Αναφερόμενη στην πολιτική της ΕΕ και ειδικά σε σχέση με τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε:
«Tο ΚΚΕ αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή πως η ΕΕ είναι ένωση καπιταλιστική, που δεν αλλάζει, δε μετασχηματίζεται. Πρωτοστατήσαμε στην καταδίκη της ΕΕ, της αντιλαϊκής πολιτικής που μαζί με τις κυβερνήσεις προωθεί σε όλα τα επίπεδα.
Ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες των φτωχών και των λαϊκών στρωμάτων έχουμε ένα λόγο παραπάνω, ακριβώς γιατί δεχόμαστε πολλαπλά τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και σηκώνουμε πολλαπλάσια τα βάρη των συνεπειών της καθημερινά, μέσα στην οικογένεια, να κατανοήσουμε, να καταδικάσουμε το βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ.
Γιατί η ΕΕ έχει εξειδικευμένη πολιτική έναντι των γυναικών. Την ονομάζουν “συγκερασμό οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων” και αποτέλεσε το δούρειο ίππο για να προωθήσουν τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, γενικότερα τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.
Παράλληλα απάλλαξαν το κράτος από την ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής, ρίχνοντας στις πλάτες των γυναικών το βάρος, κάτι που γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτο καθώς μετατρέπεται σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Και έτσι ο λεγόμενος συγκερασμός γίνεται εφιάλτης για τη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας.
Το ΚΚΕ αντιπάλεψε και αντιπαλεύει με συνέπεια όσους σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί η ΕΕ να γίνει φιλολαϊκή, όπως τώρα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αποκάλυψε τους υπερασπιστές του ευρωμονόδρομου που τρομοκρατούν τις λαϊκές συνειδήσεις με το φόβο της απομόνωσης. Όμως και τώρα αποκαλύπτει πως κάθε εναντίωση στην ΕΕ δεν γίνεται από φιλολαϊκή σκοπιά: Υπάρχουν και ενδοαστικές αντιπαραθέσεις στις οποίες παίρνουν μέρος οι λεγόμενοι ευρωσκεπτιστές που σαν αστικό ρεύμα φουντώνουν στην Ευρώπη.
Η πραγματικότητα αποκαλύπτει πως ΕΕ είναι κόλαση για τους λαούς, μέσα σε αυτήν κάθε λαός είναι μόνος του αντιμέτωπος με τα θηρία. Αντίθετα με την αποδέσμευση από την ΕΕ, οι λαοί θα ενώνονται και με την εξουσία στα χέρια τους, τα κλειδιά της οικονομίας, θα έχουν συμμάχους. 
Το ΚΚΕ παλεύει, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, με πίστη στη δύναμη της εργατικής τάξης. Για να δυναμώσει τώρα η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Έχουμε στόχο να συγκεντρώσουμε εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, να τις ενώσουμε στην πάλη για την ανατροπή. Ενάντια στα μονοπώλια, τον καπιταλισμό και τις ενώσεις τους, που εξαθλιώνουν τους λαούς, να ανοίξουμε το δρόμο για να έρθει πραγματικά ο λαός στην εξουσία.
Για αυτό σας καλούμε όλους με όλες σας τις δυνάμεις να δώσετε τη μάχη των εκλογών ως την τελευταία στιγμή για να μη χαθεί ούτε μια ψήφος εργάτη, νέου ανέργου, να στηριχτούν μαζικά τα ψηφοδέλτια με το σφυροδρέπανο και το γαρίφαλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης για να δυναμώσει το Κόμμα, το κίνημα, να ανοίξει η προοπτική, η μόνη που πραγματικά είναι προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων».