ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους για τον κατώτατο μισθό και τις ΣΣΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, για τα θέματα του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επισημαίνει:
«Μετά τις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις προς την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι "πρέπει" και θα πληρωθούν άμεσα οι δόσεις "στην ώρα τους και στο διηνεκές", μετά τις προτάσεις για νέες φοροαπαλλαγές σε "συνεπείς" εργοδότες, η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εργασίας συνεχίζει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Όλη την προηγούμενη βδομάδα έλεγε ότι θα φέρει νόμο στη Βουλή και αντί γι’ αυτό είχαμε τις ίδιες εξαγγελίες που έχουν γίνει για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες.
Η σημερινή πρόσκληση προς τους "κοινωνικούς εταίρους", να συζητήσουν πάνω στα θέματα του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ξυπνάει κακές αναμνήσεις στους εργαζόμενους για την πορεία των εξελίξεων. Η επίκληση στον κοινωνικό διάλογο δίνει από τη μία άλλοθι στην κυβέρνηση, η οποία κρατά το μαχαίρι και το πεπόνι, από την άλλη δίνει χρόνο στη μεγαλοεργοδοσία να προετοιμάσει την επίθεση σε κάθε κλάδο.
Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα ένα αίτημα έχουν. Απλό και καθαρό! Εδώ και τώρα με νόμο η άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση για διαπραγματεύσεις».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Καταγγελία Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και Οργανώσεων Βάσης της ΚΝΕ Καλλιθέας

Τριήμερη αντικομουνιστική φιέστα με τη στήριξη του Δήμου καλλιθέας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλλιθέα με τηνμ Μαρία Θεοφίλη