Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία, τις λαϊκές οικογένειες, να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα στα άμεσα και οξυμένα προβλήματα της Υγείας -Πρόνοιας. Η υγεία είναι και πρέπει να αποτελέσει κύριο μέτωπο πάλης. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν και υπηρετούν την Ε.Ε. και τους επιχειρηματικούς ομίλους, χρησιμοποιούν την Υγεία σε εμπόρευμα, δηλαδή, οι ανάγκες του λαού για Υγείας δίνονται βάσει «κόστους - οφέλους».
Οι δημόσιες μονάδες υγείας περιορίστηκαν με καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών και κρεβατιών για να εναρμονισθούν στη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση. Η λειτουργία τους εξαρτάται στο βαθμό που είναι «βιώσιμες» ως «αυτόνομες οικονομικές μονάδες». Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι θέμα ζωής - θανάτου για τα λαϊκά στρώματα. Οι ασθενείς, ακόμα και οι χρονίως πάσχοντες, έρχονται αντιμέτωποι με δραστικές περικοπές στην παροχή υπηρεσιών υγείας, με αύξηση της συμμετοχής τους στις πληρωμές για όλα. Ακόμα και για μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, καρκινικός δείκτης προστάτη, κολονοσκόπηση, εισάγονται περιοριστικά πλαφόν που συνδυάζουν την ηλικία και τον αριθμό των εξετάσεων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα! Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ανύπαρκτη.
Στην Καλλιθέα τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) έχουν πλέον ελάχιστες ειδικότητες και με περιορισμένο αριθμό γιατρών. Τα ραντεβού κλείνονται για μήνες μετά, στην ουσία κανείς δεν εξυπηρετείται. Η μονάδα πρόνοιας του ΚΕΑΤ (οίκος τυφλών) κινδυνεύει να κλείσει λόγω της υποχρηματοδότησης, παιδιά και εργαζόμενοι να πεταχτούν στο δρόμο. Το Κέντρο Μητέρας Παιδιού υπολειτουργεί λόγω περικοπών σε δαπάνες και προσωπικό, χωρίς να μπορεί να προσφέρει επαρκώς τις υπηρεσίες του. Την ίδια στιγμή επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της Υγείας κατακλύζουν την περιοχή μας με διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.
Είναι επιτακτική ανάγκη, εμείς οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που ο μόχθος και η εκμετάλλευση φθείρουν τη ζωή και την υγεία μας, να ξεσηκωθούμε και να μπούμε μπροστά, να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν, χωρίς καμιά αναμονή, καμιά ηττοπάθεια, αυταπάτη και μοιρολατρία. Παλεύουμε για σύγχρονα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, να καλύπτονται οι ανάγκες μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Βάζουμε στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, τα μονοπώλια και τους οργανισμούς τους. Δυναμώνουμε την Κοινωνική Συμμαχία ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ.
Στηρίζουμε την πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη,
Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων την Πέμπτη 20 Μάη, στις 10.00π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στην Αθήνα.