Τη μετατροπή των 59 συμβάσεων σχολικών καθαριστών - καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπογραμμίζοντας πως «και επειδή ούτε αυτό το μέτρο, όσο αναγκαίο και αν είναι, δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών με πλήρες ωράριο».

Σημείωσε ακόμα πως η κυβέρνηση όφειλε να είχε προχωρήσει σε αυτή τη μετατροπή, αλλά πέταξε το «μπαλάκι» στους δήμους και πως αν εγκριθεί από το Συμβούλιο, θα δοθεί αμέσως η εντολή στις Διοικητικές Υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη μετατροπή των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζόμενων. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως τα επιπλέον χρήματα για τη μισθοδοσία αυτών θα πληρωθούν από ίδιους πόρους και ότι τα κονδύλια θα παραμείνουν διεκδικούμενα από την κυβέρνηση.

Αλήθεια η διοίκηση και ο δήμαρχος Καλλιθέας τι προτίθενται να κάνουν με τις 35 σχολικές καθαρίστριες-καθαριστές μερικής απασχόλησης που προσλήφθηκαν στο Δήμο μας;
Ακόμα περιμένουμε την απάντηση της Διοίκησης στην πρόταση του επικεφαλής της Λ.Σ. Γιάννη Βακαλόπουλου που πρότεινε την μετατροπή τους σε πλήρους απασχόλησης , στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο.