ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΤΟΣ 2021 :

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ –ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ –ΒΡΕΦΗ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ !

Η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Καλλιθέας έχει την υπογραφή της Διοίκησης του Δήμου και της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Η διοίκηση του δήμου  άνοιξε το Σεπτέμβρη τους παιδικούς σταθμούς χωρίς να πάρει κανένα μέτρο για την έλλειψη  43 παιδαγωγών και βοηθητικού προσωπικού που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών.  Φέτος εκτός των χρόνιων προβλημάτων ήρθε να προστεθεί η μετατροπή όλων των παιδικών σταθμών σε βρεφονηπιακούς , με αύξηση των παιδιών βρεφικής ηλικίας που σημαίνει ότι οι ανάγκες σε προσωπικό και υποδομές είναι αυξημένες.

 Η δημοτική αρχή για ένα μήνα έκρυβε το πρόβλημα «κάτω από το χαλάκι» στηριζόμενη στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και την εντατικοποίηση αδιαφορώντας για την ασφάλεια των βρεφών και νηπίων αλλά και την ποιότητα του παρεχόμενου παιδαγωγικού έργου.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς ήταν αυτές που ανάδειξαν το πρόβλημα και έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη για   άμεσες προσλήψεις.

Η δρομολογούμενη πρόταση της δημοτικής αρχής για σταδιακές σε βάθος διμήνου-τριμήνου (;) προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου ,ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ, όχι μόνο δεν λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα και για τα επόμενα χρόνια αλλά και δημιουργούν μεγάλο  πρόβλημα στους γονείς με την λειτουργία των βρεφικών τμημάτων με βάρδιες 900-1100 και 1100-1300! Αλήθεια  σε ποιες ανάγκες εργαζομένων γονιών ανταποκρίνεται αυτό το ωράριο; Κύριοι της διοίκησης γιατί τινάζετε στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό εκατοντάδων λαϊκών οικογενειών;

Για τα αδιέξοδα της πολιτικής της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Δήμου δεν ευθύνονται ούτε οι γονείς ούτε οι εργαζόμενοι .

Απαιτούμε με ευθύνη της Κυβέρνησης άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις και χρηματοδότηση για:

Ø  ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ø  ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ø  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ - ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΤΗΡΙΑ !

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

             ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2021