Κρατικός μηχανισμός – ‘Αττική Ριβιέρα’ σημειώσατε Χ

Το κράτος λύνει τα χέρια των επενδυτών που σχεδιάζουν ουρανοξύστες …..

και αφήνει το λαό απροστάτευτο στα καιρικά φαινόμενα….


Καλώδια με φωτάκια κρέμονται πάνω από τους πεζούς στο Ελληνικό…


Σύγχρονη «αλατιέρα» στο Π. Φάληρο…

Για άλλη μία φορά το λεγόμενο «επιτελικό» κράτος αποδεικνύεται ανίκανο να προστατεύσει τις ζωές και περιουσίες του λαού και ικανότατο να προστατεύσει τις επενδύσεις και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το αποτέλεσμα είναι από χτες που είναι σε εξέλιξη η κακοκαιρία ‘Ελπίς’ και στο Νότιο Τομέα Αττικής τα προβλήματα να είναι εκρηκτικά, με δρόμους επικίνδυνους και απροσπέλαστους, κλαδιά και ολόκληρα δέντρα να έχουν πέσει σε αυτοκίνητα, δρόμους, καλώδια της ΔΕΗ.

Πολλές οικογένειες της περιοχής, στον Άγιο Δημήτριο, τη Ν. Σμύρνη, τον Άλιμο, το Π. Φάληρο, τη Γλυφάδα, που χρυσοπληρώνουν τη ΔΕΗ, την ενέργεια συνολικά, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και θέρμανση για πάνω από 20 ώρες, μες την παγωνιά. Οι δήμοι δηλώνουν αδυναμία να παρέμβουν, ο ΔΕΔΔΗΕ είναι άφαντος.

Έτσι μεταφράζεται τελικά η απελευθέρωση της ενέργειας, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πράσινη ανάπτυξη. Απαρχαιωμένο δίκτυο, ανύπαρκτη συντήρηση, ελλιπές προσωπικό, έλλειψη εξοπλισμού και μέσων για την αποκατάσταση των βλαβών και ενεργειακή φτώχεια για το λαό.

Απαιτείται, εδώ και τώρα, με ευθύνη της Κυβέρνησης, του ΔΕΔΔΗΕ, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων να επιδιορθωθούν οι βλάβες και να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όσα σπίτια έχει κοπεί το ρεύμα. Να μη μείνουν ούτε ένα λεπτό παραπάνω οικογένειες χωρίς ρεύμα και θέρμανση! Εδώ και τώρα να καθαριστούν οι δρόμοι και να αποκατασταθούν τα προβλήματα συνολικά σε όλους τους δήμους.

Μέσα στον χιονιά δεν πρέπει να μείνει κανείς απροστάτευτος. Δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη!

Τομεακή Οργάνωση Νότιου Τομέα Αττικής

                          25/01/2022