Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 230 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στη Καλλιθέα!

Κάθε χρόνο τα ίδια! Ο ίδιος βραχνάς για τις οικογένειες στην Καλλιθέα όπως και στους περισσότερους Δήμους που με το "voucher στο χέρι" αγωνιούν για να βρουν μία θέση για τα παιδιά τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 230 περίπου αιτήσεις από τις 860 που έγιναν να δεν μπορεί να ικανοποιηθούν. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στη Διοίκηση του Δήμου και την κυβέρνηση που δεν πήραν κανένα μέτρο για την κάλυψη των αναγκών όσο αφορά κτιριακές υποδομές και προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού.

Η Δημοτική Αρχή της Ν.Δ. και ενώ το πρόβλημα χρόνο με το χρόνο οξύνεται λόγω της αύξησης των αιτήσεων από την μία και της έλλειψης προσωπικού και υποδομών (υπενθυμίζουμε ότι πέρσι έκλεισε και ένας σταθμός ,αυτός της Σαπφούς!) δεν πήρε κανένα άμεσο μέτρο.

Για άλλη μία χρονιά κάνει εξαγγελία για έναν όλο και όλο νέο παιδικό σταθμό στην οδό Καλαφάτη που και αυτός όταν κατασκευαστεί μετά από χρόνια δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Δεν πήρε καμία πρωτοβουλία ούτε έχει σχέδιο για να διεκδικήσει νέους χώρους για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ή έστω να προχωρήσει προσωρινά σε ενοικίαση κατάλληλων χώρων.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι γονείς δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με την μιζέρια αυτού του συστήματος!
Την πολιτική της Ε.Ε. Κυβέρνησης και Δημοτικών Αρχών που από κοινού προωθούν και διαχειρίζονται κονδύλια για επενδύσεις και έργα βιτρίνας που σκοπό έχουν τα κέρδη των λίγων και όχι το κοινωνικό όφελος.
Οι ανάγκες οι δικές μας και των παιδιών μας δεν μπορούν να μπουν στο ζύγι κόστους - οφέλους
Απαιτούμε από Δήμο και Κυβέρνηση την χρηματοδότηση για:


  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
  • ΔΩΡΕΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ
  • ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ - ΟΧΙ ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΤΗΡΙΑ !

ΙΟΥΛΗΣ 2023