Για την άθλια εικόνα της πόλης μας ,τις τελευταίες ημέρες ,με τα βουνά από σκουπίδια , οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την Διοίκηση του Δήμου.

Σε συνθήκες πανδημίας η διοίκηση δεν έχει χορηγήσει για το 2020 και 2021 τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ, γάντια, μάσκες,  ρούχα εργασίας κλπ) στο προσωπικό της  καθαριότητας , του πρασίνου και των εργατοτεχνιτών . Έχει αφήσει απροστάτευτους δηλαδή τους εργαζομένους που είναι οι πιο εκτεθειμένοι στους κινδύνους από μολύνσεις και εργατικά ατυχήματα!

Από την άλλη, οι δημότες της Καλλιθέας που πληρώνουν το χαράτσι των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών  μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για την καθαριότητα ,δίκαια εξοργίζονται  για την απαράδεκτη και επικίνδυνη εικόνα της πόλης.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , με τήρηση των όρων ασφάλειας και υγιεινής  και την χορήγηση άμεσα των ΜΑΠ.

Για άλλη μια φορά η δημοτική Αρχή φτάνει στο παρά πέντε κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων , όπως έγινε  άλλωστε και με την προσχολική αγωγή και τους  βρεφονηπιακούς σταθμούς , για να σταθεί μπροστά στις ευθύνες της.

Τελικά δεν είναι θέμα ανικανότητας αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής της ευθυγράμμισης με την κυβερνητική πολιτική, που από τη μια χορηγεί άφθονο χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη αδιαφορεί σε ότι αφορά σε κοινωνικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.

  27/10/21